Zázračné úspechy Bročkovho kamaráta pri verejnom obstarávaní pokračujú

Nevídané podnikateľské úspechy podnikateľa Miroslava Marciána a jeho firmy CS s.r.o. pri obchodovaní s mestom Trnava sme už opísali v prvom článku TU. Pán primátor a Marciánov dlhoročný kamarát Peter Bročka vtedy argumentoval rámcovou zmluvou, ktorú malo podpísať predchádzajúce vedenie mesta. Len akosi pozabudol dodať, že k rámcovej zmluve sa každý rok podpisuje dodatok a tam svieti podpis súčasného pána radnice.

Pozreli sme sa teda na veci podrobnejšie a zistili, že tieto kamarátske kšefty sú ešte rozsiahlejšie, než sa pôvodne zdalo. Napríklad inžinierske stavby, ktoré mesto obstarávalo formou zákaziek s nízkou hodnotu (súťaž, kde stačia 3 cenové ponuky). Len za posledné 2 roky získala z celkového počtu 18 obstarávaných stavieb až 15 práve firma CS s.r.o. Aby sme boli konkrétni, tú sú všetky realizované stavby:
1) Prepojovací chodník pre peších – Saleziánska a Spojná ulica
2) Úprava priestoru pred pamätníkom A. Bernoláka
3) Monitorovanie a ochrana hydrogeologického vrtu
4) Cintorín padlých v I. Sv. Vojne – úprava blokov pohrebísk
5) Cyklochodník ul. Veterná
6) Chodník za Casalle a predajňou Chemolak
7) Výmena povrchu chodníka z južnej strany Františkánskeho kostola
8) Obnova miestnej komunikácie Horné bašty II. V Trnave
9) Terasy a plávajúce mólo pri rybníku Kamenný mlyn
10) Chodník na Hlbokej ulici
11) Obnova Námestia SNP, prezentácia Dolnej brány a Barbakanu
12) Obnova vonkajšieho líca mestského opevnenia, južný úsek východnej vetvy
13) Prepojovací chodník a cyklochodník – úsek Park J. Kráľa – cesta k železničnému depu
14) Námestie kráľovnej Konštancie, stavebné práce pre archeologický výskum
15) ZŠ a MŠ Spartakovská 5, rozšírenie kapacity a asfaltové plochy

To je 83% úspešnosť. Takým číslom sa môže pochváliť naozaj máloktorá stavebná firma. Naše zisťovanie však prinieslo ešte zarážajúcejšie zistenie. Podľa našich informácií sa mal Peter Bročka dohodnúť s Miroslavom Marciánom, že za 4 roky takto mesto preinvestuje cez firmu CS s.r.o. neuveriteľných 5 miliónov eur. Je prirodzené, že o tomto zistení sme informovali aj príslušné složky a orgány činné v trestnom konaní. Pri každom zistení alebo podozrení zo spáchania trestného činu informujeme políciu.

A čerešnička na torte: mesto Trnava nemalo kde uskladniť stánky z Vianočných trhov. Tak si narýchlo Bročka rovno u Marciána objednal priestor na uskladnenie vianočných stánkov. Spolu s dopravou sme za to my všetci v Trnave zaplatili 9.696, 78 eur + 3.420, 00 eur. Stavebná firma je zrazu špecialistom na prepravu a uskladňovanie stánkov z trhu. Pozreli sme sa tiež na Vestníkové zákazky a rozsah čerpania rámcovej zmluvy medzi Mestom Trnava a CS s.r.o., ktorou sa pán Bročka obhajoval. Voilá, toto sú zákazky podpísané Petrom Bročkom za posledné 4 roky:

zakazky1

Leave a comment

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Get started